Operation

Operation mot dubbelhakan

fettsugning

Funderar du på ett kirurgiskt ingrepp för att minska eller ta bort din dubbelhaka?

Det finns ett par olika alternativa behandlingar som kan ge goda resultat, men innan du väljer någon av dessa metoder bör du fundera över om det verkligen är värt risken och kostnaden för en operation för att behandla din haka?

Fettsugning

Vid fettsugning av hakan görs ett snitt under hakan och även ett snitt bakom öronen. Efter en lokalbedövning förstörs sedan fettcellerna med laser eller mekaniskt därefter sugs fettcellerna  ut.

Fettsugning kan  medföra vissa risker så läs på noga om fettsugning innan du påbörjar en behandling med denna metod. Den vanligaste komplikationen är att huden inte blir helt slät efter avslutad behandling. Efter en fettsugning bör du avstå från träning och fysisk aktivitet under en period. Vad en fettsugning kostar är lite olika men det kan kosta från ca 20 000kr beroende på klinik och hur stort område som behöver behandlas. Efter ett par år kan det vara aktuellt med en ny fettsugning så du bör räkna med eventuella merkostnader. Eventuellt kan det även vara nödvändigt med en tids sjukskrivning.

Belkyra behandling

Belkyra är en ganska ny icke kirurgisk behandling som kan smälta bort fett under hakan.
Den aktiva ingrediensen i belkyra är deoxicholsyra, ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det kan förstöra fettcellerna  under hakan helt. Du kommer att behandlas med små injektioner av belkyra  i behandlingsområdet. Du får räkna med att minst genomföra 2 behandlingar ibland kan det krävas upp till 5. En behandling kostar ca 10 000kr. du får räkna på en total kostnad på minst 20 000kr.

Innan du väljer din klinik

Sök på företaget och skapa dig en egen uppfattning om skönhetskliniken, kika på forum och försök att få så mycket information som möjligt innan du gör ditt val. En billig skönhetssalong är inte alltid det klokaste valet!

Åter till hemsidan dubbelhaka.nu där hittar du tips på massage och en bra åtstramande kräm, detta kan vara ett klokt första steg för att reducera dubbelhakan naturligt. Ta hand om dig och ge inte upp dom flesta problem går att lösa, men det kan ta tid för att uppnå det resultat man önskar. Vill du ha ett snabbt resultat så kan den innovativa chinup masken ge resultat redan efter en 30 minuters behandling. Du finner även andra enkla tips som kan hjälpa till att minska den lösa huden under hak partiet.