Orsaker

Varför får man dubbelhaka

Som du säkert redan har märkt så förändras våra kroppar när vi blir äldre. Det kan vara en lite större mage, lite mer vikt  och det där lilla extra vecket  under hakan?
Viktökning
Håll koll på viktenDet första stället viktökning visar sig på är i ansiktet, så om du har lagt på några extra kilo då  kommer du märka att ditt ansikte kan vara lite rundare och dubbelhakan kan ha börjat synas. Att ha en dubbelhaka kan vara jobbigt, speciellt när ditt ansikte är den kroppsdel som folk ser mest och är inte precis lätt att se dölja. Övervikt kan även orsaka ett försämrat lymfflöde.

Ärftliga orsaker

Att få en dubbelhaka kan även vara ärftlig, men så är det  inte alltid.  Även smala personer drabbas , så  även personer som har en normal vikt kan utveckla problemet.  Då kan det var bra att ta hjälp av en naturlig behandling mot dubbelhaka.

lymfödem

Om man får ett lymfödem så blir en kroppsdel svullen. Oftast drabbas man  av lymfödem i armar eller ben, men det kan även uppstå i ansiktet och på halsen .

Kroniska besvär

De flesta lymfödem är kroniska och går ej att bota, men ofta kan man helt eller delvis bli av med besvären. Om man har ett lymfödem kan det spänna eller värka i området, men om man får behandling minskar värken betydligt eller kan försvinna helt. Besök 177.se för mer info!

Enkla tips
Klappa under hakan och stryk bakåt under nacken så sätter du fart på lymf flödet. När du gör det så hjälper det till att transportera bort slaggvätska under hakan och din haka minskar.
Utför dessa övningar ofta för att uppnå bästa resultat. Använd även en bra hudkräm som hjälper till att strama åt huden.

Åter till behandla dubbelhaka